Første velgørenhedskoncert i en række samler ind til ofrene for orkanen Katrina

Vi er meget berørte af orkanen Katrina her i mit hjem, da vi har virkelig nære venner, hvis hele tilværelse er lagt under vand af orkanen Katrina. Jeg vil derfor gøre opmærksom på den første indsamlingskoncert af en række, der holdes i Danmark allerede i morgen torsdag den 15. september i København.
Det Grundtvigianske samlingssted Vartov i hjertet af København danner rammen om den første danske indsamlingskoncert til fordel for de amerikanere, der har fået ødelagt deres tilværelse af orkanen Katrina.
Koncerten, hvor den nytiltrådte amerikanske ambassadør James P. Cain vil tale, er tænkt som startskuddet til en række danske støttearrangementer, hvor de, der gerne vil hjælpe de nødstedte amerikanere, kan møde op og donere bidrag fuldstændig som ved amerikanske velgørenhedsarrangementer.
Koncerten i Vartov er den første. Det næste støttearrangement holdes på spillestedet Vega på Vesterbro kun 16 dage senere, den 30. september.
– Vi vil gerne starte en kædereaktion med disse koncerter, siger initiativtageren til Vartovkoncerten, musikeren Peter Abrahamsen ( som jeg, der skriver denne weblog tilfældigvis er gift med.)
Peter og jeg oplevede fra dansk grund, hvordan orkanen ødelagde familie på families tilværelser for det næste lange stykke tid:
 Peter var på Tønder festivalen, hvor vore nære venner fra Louisiana Bruce Daigrepont og hans Cajun band med Mike, Gina og Jim, skulle spille ved højdepunktet lørdag aften – en rigtig Cajun og jazzaften for fuldt hus. Men musikernes opmærksomhed var alle andre steder end i Tønder: Lufthavnen i New Orleans lukkede, byen blev evakueret og over mobiltelefonerne til USA fik musikerne nyt fra familierne, der blev evakueret i sidste øjeblik. Billederne fra CNN stod i skærende kontrast med det New Orleans, som vi alle elsker og tænkte på, mens vi dansede rundt lørdag aften.
– Bruce Daigrepont og hans orkester blev sendt tilbage til USA den følgende tirsdag, og blev først to dage senere genforenet med deres familier i henholdsvis Texas, Mississippi, Georgia og Louisiana. Som tusindvis af mennesker sidder de nu uden hjem og arbejde, heldigvis med det meste af deres familier i behold. Andre har klare sig langt dårligere, og vi må gøre noget for at hjælpe, hvor vi kan.

Entré 50 kr. billetter ved døren
Alle donationer går til at dække fysiske og psykiske behov hos ofrene.
Donationer kan også indsættes påÂ
Den Danske Bank reg.nr. 4180 konto nr. 4180 263772
Indsamlingen er i henhold til gældende lovgivning med tilladelse fra Københavns Politi.
“Rise and Shine”
The Danish Grundtvig Association (Vartov) cordially invites the American community to participate in an outdoor charity benefit to honor the victims of hurricane Katrina.
Featuring
– Hans Knudsen’s Jump Band ( Dr. John inspired blues piano)
– Valdemar Rasmussen’s Trio (Jazzified Danish psalms)
– Peter Abrahamsen and the Bell Pepper Boys (Foot stomping Cajun åmp; Zydeco)
When:
September 15th 2005 from 17:00 – 19:00
Where: Vartov Farvergade 27 1463 Kbh. K.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.