70+ pulje er med til at sikre Seniormesse i Skanderborg i september

Skanderborg Kommunes Seniorråd åbner søndag den 3. september Kulturhuset Fælleden midt i byen for en heldagsmesse for borgere, særligt dem, der planlægger et godt seniorliv.
25% af Skanderborg kommunes borgere er 60+, og alle fortjener et godt seniorliv. Men det kræver forberedelse og viden om mulighederne. Derfor tager Seniorrådet dette nye initiativ.
Og det er med en helt ny pulje til 70+ i ryggen, en pulje, som jeg aldrig har hørt om før!

Selve messen – og mig, selvfølgelig:

Der er tæt på 50 stande, og der er foredrag fra kl 10-16. Jeg er så heldig at have fået lov at holde to foredrag.
Det første handler om senkarrieren, hvor jeg fortæller hvad en senkarriere som selvstændig kan indeholde, og hvilke benspænd og fordele, der generelt kan være for, at man arbejder videre efter folkepensionsstatussen er nået.
Det andet handler om at pakke sit hjem ned mod noget mindre – Skal du ta’ det hele med dig? -, ud fra mine egne erfaringer med at flytte fra 600m2 til 69m2.
Der er gratis adgang og mulighed for at købe mad undervejs.

Særlig pulje til 70+

Arrangører af messen er Seniorrådet, Skanderborg_kommune. Og dét, jeg synes, er rigtig interessant, er, at arrangementet er blevet til med støtte fra Velux Fonden, og Skanderborg Kommunes 70+ pulje.
En sådan pulje har jeg aldrig hørt om før.
Men det er dælme et godt intitiv at have en sådan pulje. Kommunen har etableret en pulje, der tilgodeser netop den aldersgruppe:
En pulje på 450.000, som er søgbar for godkendte folkeoplysende foreninger til tilskud til aktiviteter, materialer, tilskud til lokaleleje m.v. for aldersgruppen 70+
Begrundelsen for at stifte en sådan pulje er beskrevet i indstillingen her, da den blev vedtaget for nylig:
ved ydelse af tilskud til frivillige foreninger med medlemmer i aldersgruppen 70+ vil blive skabt et incitament for foreningslivet til dels at fastholde aldersgruppen 70+ dels at skaffe nye medlemmer i denne aldersgruppe. Dette skal tillige ses i sammenhæng med Seniorrådets tiltag til ”Bekæmpelse af ensomhed blandt ældre”, hvor Seniorrådet er kommet frem til, at bekæmpelsen af ensomhed bedst finder sted via lokale frivillige, hvortil hører de godkendte folkeoplysende foreninger. Med andre ord er det forventningen, at ydelse af tilskud til aldersgruppen 70+ vil fremme sundheden for aldersgruppen og samtidig være en mulighed for at bekæmpe ensomhed i aldersgruppen.”

Herligt initiativ – det ville da være fedt at høre, om der er andre kommuner, der har lavet en sådan pulje!

 

 

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.