…..så jeg må nok hellere gå i seng med hønsene efter 18.30-nyhederne!

null
Spændt satte jeg mig i går og kiggede på 21-TVAvisen, og det var jo fuldstændig korrekt –
Der var intet for gamle provinskvinder som mig:

Første indslag handlede om, hvorfor Venstrebøndernes kvinder har så svært ved at tiltrække vælgere. Helt uinteressant og meget langt fra min dagligdag, hvor min nærmeste nabo er aktiv Venstrepolitiker. Det var også nærmest kedeligt at høre den ca. 45 årige – kvindelige – politiske kommentators bud på forklaring.

Det andet indslag handlede om, at det er svært at få solgt lejligheder i hovedstaden og at priserne falder. Det var også helt uinteressant for mig, der i øvrigt netop i søndagens aviser havde læst at Home-kæden udnævner kvinden til at være dem, der i sidste ende træffer beslutningen om boligkøb. Men ærlig talt selve indslaget var helt uaktuelt for mig, der snart skal bruge en lejlighed, fordi børnene flytter hjemmefra.

Det tredje indslag handlede om, at ventetiden dræber kræftpatienter – at der går for lang tid fra konstatering af kræft til behandlingen påbegyndes. Det er også uinteressant for mig som 51årig, for jeg er da ligeglad med, at kræftrisikoen stiger med alderen, og at danske kvinder for eksempel har rekord i brystkræft.

Det fjerde og det niende indslag handlede om soldater i Irak både om de danske og de engelske, hvis indsats ser ud til at løbe ud i sandet. Dét måtte da være lige i målgruppen for de to unge snart værnepligtige sønner, jeg havde siddende til at se med – men de læste videre i deres tegneserier.

Heller ikke det femte indslag var noget for mig – et indslag om den manglende viden om beskyttelse mod kønssygdomme som clamydia hos unge. Dét behøver jeg jo ikke at vende med mine to sønner på 16 og min datter på 18 – det skal de sgu nok finde ud af selv– you know – learning by doing.

Og det sjette indslag var også helt irrelevant for mig – det handlede efterforskningen af mordet på en kvindelig kritisk journalist på min alder.

Det sidste indslag må være særligt kreeret direkte til den erklærede målgruppe, som nyhedschefen omtaler som: den moderne, krævende og travle seer, der særligt interesserer sig for, hvad der sker globalt. Indslaget handlede om prinsesse Märtha, der har skrevet en bog om, hvorfor de kongelige ikke går med krone.

Ja, se det var virkelig en historie fra det virkelige liv pulserende, globalt orienterede liv efter 21.00

Jeg må hellere gå i seng med hønsene efter ”min” udsendelse klokken 18.30 i aften.

(billedet er sakset fra Flickr, tak til Hans fra Holland
http://flickr.com/photos/archeon/)

Abelone Glahn

2 kommentarer til “…..så jeg må nok hellere gå i seng med hønsene efter 18.30-nyhederne!

 • 🙂
  Tak for referatet.
  Jeg sad selv i provinsen og følte mig temmelig kvindelig da jeg så TV-avisen kl. 21 i søndags…
  Siden jeg kom hjem til hovedstaden har jeg hverken haft tid eller lyst til at se TV.

 • Godt at jeg da ikke fik set den udsendelse, der da helt klart slet ikke er egnet for mig kvindelige provinsbo (og dermed per definition gammel). Desværre kender jeg åbenbart ikke min plads, for sært nok havde jeg ikke lyst til at åbne for 18.30 udsendelsen..
  Den kære Henrik har da med sin udtalelse i den grad gjort sig til kandidat til en plads i en eventuel fortsættelse af Gretelise Holms kronik om hvorfor mænd ikke kan diskvalificere sig: http://politiken.dk/debat/kroniker/article195859.ece
  Mange hilsener
  Merete Rostrup Nielsen

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.