“Min virtuelle tvilling” – eller – “ER jeg, hvis jeg ikke er PÅ?”

“Min virtuelle tvilling” – eller – “ER jeg, hvis jeg ikke er PÅ?”multitasking.JPG
Har netop medvirket i en artikel i berlingske.dk i dag

Timme Bisgaard fra Kommunikationsforum, der netop har åbnet et minimyspace, taler om, at vi alle snart får en virtuel tvilling, nemlig den identitet ( eller de identiteter) vi opbygger på sociale netværkstjenester.

Jeg kan godt lide udtrykket ( nu er jeg også tvillingemor…og i bund og grund dybt misundelig på mine sønner), men jeg betragter egentlig ikke min spejling på nettet som identisk med mig selv, fordi jeg er afhængig af de forskellige softwares’ krav til indtastning.
Min profil er forskellig fra LinkedIn til Ecademy og igen til Myspace etc.

Det er både godt og skidt. Man kan arbejde med forskellige udtryk, alt afhængig af platform, men jeg syns nu, det kunne være utrolig dejligt, om de store aktører på området fandt ud af at synkronisere, så jeg ikke skal ind at rette/opdatere min profil et hav af steder, når jeg vil pleje mit virtuelle håndtryk.

Jeg interviewede engang Thomas Power om dette, han har stiftet Ecademy, der er ældre end LinkedIn, men han svarede, at tilnærmelser de forskellige platforme imellem var endt blindt. Man holdt stramt på at adskille sig fra hinanden.
Ikke specielt brugervenligt, synes jeg…

Nå, men i artiklen rejses også spørgsmålet om betimeligheden af at være på nettet.
Er det relevant for alle ?
Nej, tror jeg , og kigger gennem mit vindue over på to efterlønnere overfor, der ikke har nogen som helst dybtliggende brug for en profil.
Jo, tror jeg, når jeg ser på mine tre børn, der multitasker på forskellige instrumenter omkring mig i kontoret.
Det kommer AN på…generation…omgangskreds…erhverv…psyke
Men det skal nok komme til de fleste.
Der er ingen grund til at missionere – de, der kan se nytten, skal nok tage det i brug.

Noget andet er så, at vi skal trænes op til, at det aftryk, der efterlades, er professionelt og konssisten, uanset at det ligger påforskellige typer platforme.
Se, dét er et “opdragelsesspørgsmål”, en form for opgradering af vores netværkskompetencer.

Sjovt nok også dét, jeg afleverer en bog om, om 13 dage !!!!

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.