Man kan nu fjerne kontakter i LinkedIN

LINKED-OUT:
En funktion, der har været efterlyst af mange, er nu kommet til LinkedIn.
Funktionen betyder, at man kan slette kontakter, man havde knyttet.
Det har tidligere været vanskeligt, og man har skullet ind omkring LinkedIns administration for at få dem til at slette kontakten. Nu kan man gøre det selv.

Jeg vil bruge det til at slette kontakter
– som jeg har lavet uden at tænke mig om- og hvor jeg i starten bare sagde ja til at være forbundet med folk, som jeg ikke kendte godt nok
– som kun er interesserede i mit netværk, og ikke i den reciprokke tankegang
– som jeg har svært ved at hjælpe videre, fordi de har svigtet min tillid.

I forvejen er jeg blevet meget mere krakilsk og kritisk over for, hvem jeg siger ja til i LinkedIN: Særligt bliver jeg virkelig irriteret, når jeg får en invitation fra en, der ikke engang har gidet gøre sig den ulejlighed at ændre den engelske invitationstekst.
Skriv dog dansk, forklar mig, hvorfor du vil i netværk med mig, eller send en venlig hilsen med tak for sidst.
Det er ret uprofessionelt bare at bruge den autogenererede “Since I found you…”

Nå, men her er LinkedIns Liz O’Donnell officielle forklaring på hvor man finder slettetasten. Det er på “My Profile” helt ovre til højre.

  • As for your product question, regarding deleting connections, you will be pleased to know that it is now possible to delete connections on your own (you are correct in that you used to have to go through customer service). To delete connections, go to the “my contacts” tab. On the right hand side of that page, you will see a yellow box with “add connections” and “remove connections”. If you click on “remove connections”, you will be presented with a list of your connections – simply tick the boxes next to the connections you want removed, and they will be removed.
  • Abelone Glahn

    6 kommentarer til “Man kan nu fjerne kontakter i LinkedIN

    • Det kender jeg en der bliver meget glad for, ikke sandt Dorte?

    • Og apropos dit indlæg om k-forums netværkstjeneste så har de en funktion, hvor man også kan se, hvem der har slettet links til/fra ens profil – så det bliver ganske tydeligt, hvem der “afnoterer” én fra deres netværk – og det er både rart – fordi det så bliver ganske åbent og klar for én, hvad der foregår, men det er også lidt larmende – det bliver svært bare at lade en relation “glide ud”, men hvad mener du om den funktion Abelone?

    • Fra Abelone:
      LinkedIns funktion er bygget op sådan , at man ikke sender nogen besked om, at man har slettet en kontakt.
      På den måde kan man bare lade forbindelsen dø.
      det synes jeg er rarest.
      De forbindelser, jeg har lyst til at slette, er folk, som jeg har forbundet mig med “for hurtigt” uden at tjekke, hvad de egentlig ville mig.
      Da det viser sig, at de faktisk ikke ville noget og ikke har reageret på de mails, jeg har sendt dem uden om systemet, har jeg bare tænkt mig at fjerne dem.

      Min lære af dette er:
      – forbind dig kun med folk du er tryg ved og vil stå inde for
      – forbind dig ikke med nogen, du ikke har mødt eller på anden måde haft kontakt med inden
      – du låner et stykke af din troværdighed ud ved at forbinde dig med andre, så pas på at du ikke udvander troværdigheden ved at gå efter kantitet frem for kvalitet.

      I K-forum kan man, som du skriver, både se, hve mman linker til og hvem, man sletter. Ja ligefrem “mistede venner”.
      Specielt det sidste synes jeg er en noget underlig funktion. Det behøver ikke at blive udstillet.
      Hvem er det, der har mistet ? Er det mig, eller er det den anden, jeg har fravlagt? Alene ordet “mistet” er misvisende.
      Hvis man dropper en netværkskontakt, er det formentlig, fordi den ikke har levet op til en sober og reciprok forbindelse, men det er jo ikke det samme som at andre ikke kan have en god forbindelse med samme person. Blandt andet derfor synes jeg det er utidigt, at det fremhæves.
      Hvis nogen kvajer sig i netværk over for flere, skal det såmænd nok blive opdaget.
      For mig er det lidt en “sladderspalte”.

      Iøvrigt har det undret mig, at man ikke skal sige ja til at blive forbundet.
      Det ser ud som om forskellen mellem “Vi linker til hinanden” og “Jeg linker til” er, at den første type består af to, der gerne vil linke til hinanden, mens den anden type er en noget ensidig præsentation af, hvem jeg “bejler” til.
      Dette synes jeg er lige så meget et udstillingsvindue, som den ovenstående “mistede venner” funktion. Lige så uhensigtsmæssig.

      Jeg kan godt lide K-Forums interface og meget intuitive brugerflade, men selv om jeg synes, at dét at vi kan se billeder af hinanden og meget hurtigt se, hvem der er forbundet med hinanden, så virker det alt i alt en lille smule for udbasuneret.

      Endnu er det en betaversion, så der er sikkert meget, der skal falde på plads. Jeg har heller ike helt forstået, hvordan jeg benytter systemet til at komme i forbindelse med nogen, jeg ikke kender.
      Det må vel også være det, der er meningen.
      foreløbig ser det mest ud, som om et er en stor præsentation af en masse mennesker.

      Jeg skal lige finde ud af at aktivere systemet.

    • Abelone:
      Her er en god posting om hvordan man bruger LinkedIn:
      http://blog.guykawasaki.com/2007/01/ten_ways_to_use.html

    • Christina
      8 årsiden

      Hej

      Jeg har forgæves forsøgt at følge vejledningen ift. fjernelse af kontakt / forbindelse.Når jeg åbner på listen over forbindelser, fremkommer der ingen gul boks hvor jeg kan fjerne forbindelsen. Jeg har også via google læst mig til at man på forbindelsens profil, skal klikke på pilen ud for “foreslå forbindelser” og her skulle så fremkomme tekstboks hvor forbindelsen kan fjernes.

      Er der nogen her der kan guide mig til hvordan jeg bærer mig ad? Det er meget vigtigt for mig at få fjernet et par kontakter.
      Hilsner Christina

    • Hej Christina
      Sådan kan du fjerne en enkelt forbindelse eller kontakt:

      Gå til toppen af en profil, hvor du kan se personens navn, virksomhed og andre oplysninger.
      Hold markøren over nedpilen på den grå knap.
      Vælg at fjerne forbindelsen eller at slette kontakten.

      Du kan fjerne flere kontakter eller forbindelser på én gang:

      Hold markøren over Netværk øverst på startsiden, og vælg Kontakter.
      Markér felterne ud for de personer, du vil fjerne.
      Klik på Mere øverst i sektionen Kontakter.
      Vælg Fjern fra kontaktpersoner.

      Håber det kan hjælpe dig!
      og – de kontakter, du fjerner, får ikke besked herom.
      Venlig hilsen
      Abelone

    Leave a Reply Text

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.