inge barselsfond til selvstændige

Selv om der blev gjort en stor indsats fra forskellig side på at rokke regerigen, så der også kom en barselsfornd for selvstændige, er regeringen ikke til sinds at sørge for en sådan.
Konsekvensen bliver, at kvinder, som er selvstændige og som bliver gravide, har en langt større risiko for at måtte lukke undervejs, da det nærmest umuliggøres at vedligeholde sin virksomhed på tilstrækkelig måde under barsel.
Morgendagens Heltinder, der ligesom bl.a. Dansk iværksætterforening har forsøgt at få en ordnetlig fond igennem, har skrevet denne pressemeddelelse:

Regeringen tvinger danske kvinder til at sælge deres virksomheder
I går afviste regeringen definitivt at tage initiativ til en barsels udligningsfond for selvstændige. Morgendagens Heltinder har derfor taget initiativ til at formulere Regeringens råd til kvinderne, så de ikke er i tvivl om hvordan de skal forholde sig til budskabet.

Rådet til kvindelige iværksættere bør være:
"Kære kvinder. Det er vigtigt at vi alle bidrager til at sikre væksten i Danmark så Danmark bliver det bedste sted at bo. Så når du får en god idé – sørg for at få den patenteret. Stift derefter et selskab, sælg alle anparterne til investorer og få investorerne til at ansætte dig som direktør/forsker eller hvad din rolle skal være for at sikre virksomhedens vækst. SÃ… er du nemlig omfattet af regeringens nye regler for barsel (som lønmodtager) og du vil kunne bidrage til at sikre Danmarks vækst i fremtiden både gennem din fantastiske virksomhed – som jo desværre ikke er din længere – og dit bidrag til befolkningstilvæksten.
kærlig hilsen
Regeringen!"


Det handler om bnp og ikke om pms
Der skal ikke herske nogen tvivl om at vi i Morgendagens Heltinder finder det dybt uacceptabelt at regeringen ikke ønsker at skabe lige vilkår for lønmodtagere og selvstændige under barsel.
Â
Herunder er et klip fra regeringens fokus på flere iværksættere i Danmark.
… Det går godt i Danmark. Og det er jo netop, når det går allerbedst, at vi skal træffe de beslutninger, som er afgørende for vores fremtid. Det er nu, vi skal gøre gode tider langtidsholdbare.
Derfor har regeringen sat ambitiøse mål for Danmark: Danmark skal være et førende iværksætterland…… Iværksættere er vigtige for samfundets dynamik. For at udfordre det etablerede erhvervsliv.
Vi skal skabe en helt anden holdning og mentalitet i Danmark. Vi skal ændre på, hvad det vil sige at have succes. Vi skal anerkende succesrige igangsættere.
Klip fra Statsministerens tale på VL-Døgn 25. januar 2006
Â
Regeringens plan for flere iværksættere anbefaler bl.a  lavere skat, mere rådgivning, og færre administrative byrder….
Disse tiltag vil på ingen måde opveje de følger en barselsorlov vil få for en iværksætter.
Â
På mange måder lyder det da godt og der er mange kloge ord, når Regeringen udtaler sig om udvilkingen og fremtiden for Danmark.
Men når det kommer til handling, så er udgangspunktet et helt andet.
Der er vi – som kvinder i hvertfald – på et niveau, hvor vi stadig skal råbe hurra over at vi har stemmeret.
Â
De egenskaber Anders Fogh beskriver og efterlyser er definitionen på kvindelige iværksættere – også i den fødedygtige alder.
Men hvis vi som samfund ikke ønsker at udligne til fordel for befolkningstilvæksten, er det ikke muligt at gøre det attraktivt for succesrige kvinder, at være en del af den udvikling. Og det på trods af at de præcis udgør den type iværksættere der vil blive de førende i fremtiden, nemlig vidensiværsættere med vækstpotentiale.
Â
Uden en barselsudligningsfond for selvstændige, kan Morgendagens Heltinder kun anbefale succesfulde kvinder i den fødedygtigealder at arbejde i en struktur hvor de er lønmodtagere. Hvilket jo er fuldstændig absurd, da hele essensen ved idé-generering og selve skabelsesprocessen er den motivation, der ligger i at bygge ting op og se dem gro – Og det gælder ikke kun for mænd.
Â

Bedste hilsner
Bestyrelsen i Morgendagens Heltinder
v.
Annemette Undén og Julie Pi

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.