Indie-forfattere sætter milepæl i dag i Arnold Busck boghandel

Se godt på disse billeder. Det er bøger, dejlige bøger, mange bøger – det er faktisk tæt på 300 bøger, der udmærker sig ved alle sammen at være udgivet af indieforlag eller af forfatteren selv. Det er nyt, at den type bøger får en fremtrædende plads hos en boghandler. Arnold Busck gør det nu, både i forretningen i Købmagergade og på nettet, i samarbejde med NewPub.

Indiebøger hos Busck - jeg kan se min egen bog, juhu!   Mikroforlæggere viser dere bøger frem på fremtrædende plads i Arnold Busck i september oktober og novemberI dag er en særlig dag for mikroforlag og indieforfattere, der har taget udgivelserne i egen hånd og går selv. I dag og de næste ti uger frem vil disse mange bøger være at se, mærke, føle, bladre eller læse i på omfangsrige hylder i boghandlen, ligesom der på 1. salen vil være en særlig krog, hvor forfatterne mødes.
Det gør de første gang i dag, mandag den 2. september mellem 16-18, hvor der er et ikke uvæsentligt program for dagen, se i linket her

Ros til nytænkerne
Boghandlerkæden skal have stor ros for at se potentialet i indiebøgerne og for at gå sammen med NewPub om at synliggøre det enorme vækstlag af forfattere, som ellers har svært ved at trænge igennem til bogylderne. Der er ingen tvivl om, at enhver boghandel med lidt flid kan skaffe mikroforlagenes bøger hjem, hvis de enten er tilmeldt bibi eller hvis de fremgår som købbare på nettet. Boghandlere kan skaffe hvad som helst hjem. Men det interessante er, at disse indiebøger nu ikke skal skaffes hjem men står der, side om side med bøger fra store forlag, der har nem adgang til hylderne.

Newpub, som jeg i al beskedenhed har været med til at stifte for to år siden, er en bevægelse for forfattere og andre bogfolk, som tænker i nye udgivelsesformer, forretningsmodeller og partnerskaber. Dette forsøg er et rigtig godt eksempel på et partnerskab, der peger fremad.

Arnold Busck siger det selv sådan her i en pressemeddelelse om samarbejde:
Med initiativet håber Arnold Busck at åbne læsernes øjne for den underskov af gode bøger, der findes udenfor den etablerede bogbranche .[..] Der er en risiko forbundet med at købe bøger hjem til butikkerne fra selvudgivere og mikroforlag. Det er administrativt tungt at indgå købsaftaler, og håndteringen af enkelttitler i små oplag er ikke noget, vi hidtil har kunnet tjene penge på.
Med den nye aftale mellem NewPub og Arnold Busck giver vi de mange gode Indiebøger en chance for at nå et større publikum. Vi slår også et slag for denne type bøger i vores webshop på www.arnoldbusck.dk. Det er vores intention at gøre denne type bøger tilgængelige for de mange læsere, der tør tage en chance og læse noget nyt.” udtaler Helle Busck Fensvig, adm. direktør hos Arnold Busck.

Det er en stolt dag – kom og vær med klokken 16-18 i forretningen i Købmagergade!

 

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.