Det kan blive juletvillinger i kongehuset

Læsere af denne blog vil vide, at jeg har tvillinger, så derfor glæder det mig usigeligt at kunne sige tillykke til kronprinsparret.

 Men føder Mary så enæggede eller tveæggede tvillinger – det er ikke til at sige med sikkerhed: Jo ældre en kvinde bliver, jo større er chancen for at få tveæggede tvillinger. Det skyldes, at evnen til at udløse to æg på én gang stiger med alderen.
Enæggede tvillinger forekommer statistisk lige fordelt over alle aldre og er et udslag af naturens underfuldhed.
– Det er normalt at føde for tidligt mellem 2 og 4 uger for tvillinger, siger Kirsten Kyvik, tvillingeforsker og professor ved Syddansk Universitet og panelbesvarer i brevkassen på tvillinger.com , som jeg har drevet gennem over ti år.

– Det er også normalt, at tvillingerne vejer omkring et kilo mindre end enkeltfødte, uden at de derfor er ufærdige. Livmoderen er  – om jeg så må sige – jo en ”etværelses lejlighed”, og der kan blive lidt trangt, når der er to.

Det kan blive juletvillinger
Når enkeltfødte fødes for tidligt, er det som regel,  fordi der er noget galt, men i tilfældet med tvillinger er det normalt at føde 2-4 uger før. Hvis terminen er i januar, kan det derfor godt gå hen og blive et par juletvillinger, siger Kirsten Kyvik til tvillinger.com.

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.