Den danske blog- og twittersfære talt op

Den danske tjeneste overskrift.dk, som er et glimrende sted at få et øjebliksbillede af, hvad der blogges og twittes om lige her og nu, har de seneste år omkring årsskiftet  talt op, hvor mange blogs og twitterprofiler, der er og hvor aktive de er.

Nu er 2010-11 oversigten udkommet.
Den viser blandt andet:

Wordpress er en af de mest anvendte blogsoftware– der er cirka  75.000 aktive blogs i Danmark, og der skrives over en uge omkring 4500 blogindlæg, med de svageste dage i weekenderne.
Det lyder af mange, men der er endnu flere tilmeldte, omkring 200.000, der har et feed. Fra 75.000 og op til 200.000 er bare døde eller inaktive blogs.
Året før estimerede Overskrift.dk, at der var 70.000 aktive blogs
Alt i alt ikke en stor stigning  af blogs fra 2009 til 2010, men man kan dog sige, at blogmediet ikke er dødt her i Danmark.
(Og antallet siger som bekendt ikke noget om kvaliteten af blogs.)

Mange har oprettet en Twitterprofil, men få bruger den meget aktivt– der er omkring 28.000 danskere, der har registreret en twitterprofil. Ved årsskiftet 2009-10 var der 20.000, så det er ikke så voldsom en stigning. Jeg tillader mig at vurdere det som, at Twitter stadig er et nichemedie, meget anvendt af mediefolk. Overskrift dk har også regnet på, hvor aktive twitterne er:

Det er altså stadig meget skævt mht. hvorledes nogle anvender Twitter meget og andre næsten ikke. De 416 mest aktive (svarende til ca. 1,5%) står således for halvdelen af alle tweets i den danske twittersfære(!), mens ca. 50% aldrig har skrevet mere end 10 tweets og således ikke rigtigt kommet i gang med online samtalen.

Tak for oversigten, overskrift.dk, som bringer den  på bloggen “underskrift”

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.