40% af din tid går med uplanlagt arbejde

Vidste du dét? At du bruger 40 procent af din arbejdstid på at tage dig af noget, du ikke havde planlagt?
Ikke med noget, der er uvigtigt, ej heller spildtid på nettet, nej, de 40 procent er alt sammen noget, der er vigtigt for dit arbejde  –  du havde blot ikke taget højde for det i din planlægning af dagen.

Trine Koldings forslag til, hvordan man begynder at registrere sit tidsforbrug

Hvad kunne det for eksempel være? For mit ved-kommende er det ofte, at en kunde ringer og skal bruge et tilbud her og nu. Andres deadlines er tit noget, der tvinger mig til at rydde plads i min egen kalender.
Det kan også være, at en journalist ringer og vil interviewe mig til en avis. Det er heller ikkenoget, jeg siger nej til, ergo må jeg rydde tid til det.
Det kan være, at telefonselskabet eller internetudbyderen driller, og internetforbindelsen svigter – dét er noget, man skal tage sig af her og nu.

Jeg var ikke klar over,  at det var noget, der sker for alle, og jeg var heller ikke klar over, at det tager et sådant omfang. Men efter at have læst “Få styr på Tiden” af Trine Kolding har jeg fået en langt større indsigt i mit daglige tidsforbrug. Det er hende, der tørt konstaterer, at sådan er det for de fleste på en arbejdsplads – 40 procent af din arbejdstid går med noget, du ikke havde planlagt på forhånd.

Den simple oplysning har fået mig til at ændre mine rutiner og gøre plads til det uforudsete, der ikke kan udskydes. Jeg har lavet mere luft i min kalender og erkendt, at jeg for eksempel ikke kan nå at forberede to præsentationer på en dag eller nå en artikel og to blogindlæg. Det går i skuddermudder for mig, hvis jeg ikke laver luft til det uforudsete.

Få styr på tiden  - sådan bliver du mere effektiv

Få styr på tiden - sådan bliver du mere effektiv

Trine Kolding er forfatter til en række velskrevne og praktisk anvendelige bøger om tidsstyring, blandt andre
Førstehjælp til travle børnefamilier” , ”Førstehjælp til travle medarbejdere” og bogen ”Få styr på tiden – sådan bliver du mere effektiv”. Denne sidste bog er rettet mod selvstændige.
Trine Kolding underviser tirsdag den 6. juli 2010 i tidsstyring for selvstændige på La Oficina på Frederiksberg i København.

Se mere om Sommerskolerne på en anden af siderne her på bloggen.

Find nyttige redskaberne til tidplanlægning her
Tidsregnskab
Tips til perfektionisten
Tidsbudget 
10 års-jubilæet

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.