Workshop skal udforme anbefalinger om kultur mod cyberchikane

Når en paneldebat pludselig folder sig ud og bliver interagerende med publikum, og når ambitionen om outputtet af en debat ikke kun  er, at vi har en god diskussion, men at vi sammen lige frem når hen til anbefalinger om, hvordan vi skal handle herefter, så er det for alvor sjovt at være med i et panel!
Social Media Week Cph 2014 skal jeg mandag den 17. februar sidde i et panel, der debatterer ” Cyberbullying – strategies for acting in the social media culture “. vi gør det på dansk, og jeg vil kalde det strategier for, hvordan man skal agere i den kultur, der udspiller sig på de sociale medier. I dette tilfælde med fokus på cyberchikane blandt børn og unge.

social media week cyberchikane pngTanken er, at deltagerne, både os i panelet, og den meget store gruppe tilhørere, der allerede nu har meldt sig ( jeg er tæt på at mene, der er overtegnet) udformer seks anbefalinger til, hvordan man kan agere i en digital og analog praksis, som kan rumme at håndtere cyberchikanen.
De seks områder er skole, venner, Sundhed/hjælpeorganisationer , digitale fælllesskaber af mere kommerciel karakter, Klubliv og fællesskaber, samt familie.

Blandt de vinkler, jeg vil lægge op til at diskutere, er de unges chikane af voksne  og den manglende beskyttelse af mennesker, der chikaneres digitalt i embeds medfør. Og den anden vinkel, som er fyldt med endnu flere mørketal, er den chikane, som fortvivlede unge udsætter sig selv for under dække af, at den er påført af andre, den selvskadende cyberchikane.

Jeg skal sidde i panel sammen med
Jette Kofoed, Associate professor ved Aarhus University
Jacob Brøndum, Digital architekt ved  Center for Digital Dannelse
Marie Louise Hjerrild Poder, redaktør på DR Medier
Kristian Nøhr Jensen, Teacher, konsulent og blogger på Folkeskolen.dk
Thomas Bense, Spilexpert, entrepreneur, TV-vært  mm

Der produceres også en lille webfilm ud af eventen, og Advice Digital, som står som arrangør af workshoppen, hr en aftale med en illustrator, der kan bidrage med at samle op på debatten undervejs i illustrationer.
Hensigten er, at anbefalingerne efterfølgende kan delse, svel i illustration som i film., og bæres med videre ud i de organisationer, som deltagerne kommer fra, sammen med essenserne fra debatten. Filmen skal laves af Søren Kjær Jensen, dokumentarist fra Center for Rummelighed.

Det er da godt tænkt – dejligt med noget konkret ud af en debat.
Vi får travlt ! Der er kun halvanden time, debat, gruppearbejde, opsamling – film undervejs. og vi er mange i panelet, og vi har meget på hjerte.

#SMWbullying – det foregår klokken 14-15.30 Hos Advice på Gl. Kongevej.

Rettelse 15.02 2014: Det ser ud som om vi bliver flere i panelet, og at dette medfører, at udarbejdelsen af anbefalinger nok prioriteres ned til fordel for debatten ,følg med på begivenhedens eget site:
http://socialmediaweek.org/copenhagen/events/?id=137873

Abelone Glahn

Leave a Reply Text

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.