Hvor er strømmen i tyske tog?

Uncategorized 1 kommentar
hamborg hovedbanegård

hamborg hovedbanegård

Jeg har netop været på en tur til Tyskland med tog, hvor jeg fik adskillige overraskelser undervejs. Jeg skulle køre seks timer frem og seks tilbage, til Midttyskland med almindelige tog over Hamborg.

Dels opdagede jeg, at der ikke er mere en 1 ½ times batteri på min pc, selv om den er fuldt opladet, …..måske er det tid til at anskaffe sig en ny…, dels opdagede jeg, at ikke alle tyske tog har stikkontakter. Så selv om jeg havde været forudseende nok til at medbringe diverse omformere, såfremt stikket ikke lige skulle passe ( hvor pokker tjekker man hvilken form for stikdåser, et land bruger?), så sad jeg pludselig med fire timer, hvor jeg ikke kunne lave det arbejde, jeg havde planlagt på PC, men måtte læse og skrive i hånden.

Læs videre…

 

Benzinpris-krig på powerpoint

Uncategorized 1 kommentar

Indenfor denne formiddags første tre timer har jeg modtaget tre tunge emails med den samme kædebrevs-agtige powerpoint, der opfordrer til, at man undlader at købe benzin hos Statoil og Shell inkl metax for sammen at være med til at presse priserne nedefter hos de to største selskaber.

Det er en ny form for kædebrev med et måske ganske udmærket sigte – nemlig at vi ikke skal betale disse skyhøje priser, men jeg undrer mig over hvem der sætter dette i gang, om det har nogen effekt, og om det er den bedste måde at presse priserne ned på.

Mest af alt funderer jeg over, om den slags kædebreve virker, og jeg kunne da også godt tænke mig at se, hvordan Shell og metax og Statoil reagerer.

Læs videre…

 

Corleone i Maglebrænde

Uncategorized 1 kommentar

Mafiaen i Maglebrænde
I går sad jeg og lyttede til P4 Brødrene, som interviewede familiens ældste datter Franka i forbindelse med udgivelsen af hendes seneste album Willfull Neglect.

Jeg morede mig over, hvordan hun beskrev situationen, når alle seks børn er hjemme og diskuterer musik. De er nemlig alle involveret i at skrive, komponere, producere eller fremføre musik og kommer tit hjem med “noget vi lige skal lytte på”.

Franka beskrev, hvordan min mand Peter Abrahamsen som en anden “Don A” sidder for bordenden og styrer selskabet. Studieværterne morede sig ligeså og fulgte op med nogle kommentarer om hestehoveder i sengen, pladecovere på bordet etc.

Læs videre…

 

Brug sommeren til at tænke dit netværk om

Uncategorized Ingen kommentarer

Tag dine netværksbehov op til revurdering
Måske har du en masse spørgsmål om, hvordan du nu kan netværke i fremtiden. Iværksætterne myldrer frem, og det samme gør mange nye professionelle netværk, alle med hvert deres fokusområde. Det giver dig nye muligheder, og jeg tror, det vil give fornyet energi til mange at tage deres netværksaktiviteter op til revision.

Sådan skriver Tina Pearsson, der indtil 1. januar driver iværksætternetværket Ildsjæle, som hun selv har startet, og omformer fra 1. september faciliterer mindre grupper, nemlig netværket Eksklusivnet.
Jeg giver Tina ret i, at man skal tage sine netværk op til revision engang imellem.
Mange tror, at de er for evigt medlem af et netværk, og bliver irriterede, når netværket langsomt mister interesse.
Devælger at sive ud, lige så stille.

Det er den forkerte måde – tag dine netværk op til revision engang i mellem. Find ud af, om du er med de rigtige steder, om du er med for mange steder, og om du bidrager nok selv.
For det er faktisk det, der er essensen: Mange tror, at netværk er til for dem, men netværk er intet uden dem!
Med andre ord – man har selv ansvaret for at netværk virker.

Læs videre…

 

Lynkursus i Dit Virtuelle håndtryk

Netværk, Uncategorized Ingen kommentarer

Brug en sommerdag på at styrke håndtrykket

Sommerskole i dejlige omgivelser på landet:
En dags sommerkursus på Den Gamle Skole i Maglebrænde hos Abelone Glahn

BRUG SOMMEREN TIL EFTERUDDANNELSE OG NYTÆNKNING
Find – og bliv selv fundet på nettet!
Skab en professionel og personlig profil på nettet som freelancer/mikrovirksomhed.

”Det er jo fortegnet, forkert og forældet, hvad der står om mig på nettet!”

Læs videre…

 

“Are you asking me if we had sex to conceive?”

Tvillinger, Uncategorized Ingen kommentarer

93 % tvillingeforældre var villige til at fortælle , hvordan deres tvllinger var undfanget, hvis de kunne få at vide, hvad svaret skulle bruges til, og hvem der spurgte.
Men 7 % ville helst ikke fortælle det.
Uanset om undfangelsen var sket med eller uden lægelig hjælp.
(australsk undersøgelse, hvis titel var ovenstående.)

Det værste, man kan spørge om, er: “Er det naturlige tvillinger?”.
Denne formulering bruger selv sundhedspersonale, der lige som mange andre totalt overskrider grænserne for privatlivet, når de spørger tvillingeforældre om måden, børnene er blevet til på.

Prøv lige at tænke over, hvor tit du hører spørgsmålet, der på dansk som regel er formuleret sådan her:
“Er dine tvillinger hjemmelavede?”.
Er du selv kommet til at stille det til en tvillingemor eller -far ?

 

Du kan få tvillinger, selv om du kun får lagt eet æg op.

Tvillinger, Uncategorized Ingen kommentarer

Små rigtig sjove tal:
To procent af de kunstige befrugtninger, hvor man kun får lagt et æg op, ender med enæggede tvillinger.
Ægget deler sig på 4-5 dagen. Man prøver derfor at nå at lægge ægget op inden 2-3 dagen, hvor der er mindre sandsynlighed for, at det deler sig.
Så det er altså en myte, at tvillinger frembagt ved kunstig befrugtning altid er tveæggede.

 

Cancen for at få tvllinger, hvis man selv er tvilling

Tvillinger, Uncategorized Ingen kommentarer

Små sjove tal:
Tveæggede mødre har 1/58 chance for selv at få tvillinger
Har man en gang fået tvillinger øges chancen yderligere.

 

19 faglige tvillingeoplæg på førstedagen

Tvillinger, Uncategorized 1 kommentar

Jeg er fuldstændig bombet.
Er først hjemme nu efter en hel dag på kongres. 19 oplæg på engelsk, de fleste af dem med medicinske fagudtryk og med udfordringen på i ekspres fart, mens jeg noterer, også selv at skulle huske, hvad forskellen er på monozygote og monochoriotiske tvillinger.

Derefter en reception på Ghents rådhus og dyb samtale med et par af de virkelig sejge kvinder, der har startet særlige foreninger for forældre, der har mistet tvillinger.
Vi tog lidt hul på en diskussion, der bliver årets kontroversielle emne, nemlig betydningen af den såkalde vanishing twin, en tvilling, som kan forsvinde under graviditeten, og som man i nogle tilfælde kan konstatere spor af i moerkagen eller ligefrem har set på scanninger, men som aldrig når at udvikle sig og går til i maven.
Det er kontroversielt, fordi det kun sjældent kan bevises, at der har været en anden tvillng, og fordi det at “måske have haft en tvilling” bruges af mange især dem med lavt selvværd som forklaring på, at ” de altid har følt sig lidt alene “eller “ingen forstår mig rigtigt”.
der har allerde været to indlæg på kongressen, og tråden bliver taget op igen i morgen.

Jeg opgiver at blogge fra de enkelte punkter, men vil forsøge at opsummere nogle af híghlightsne.
Men lige nu er jeg bare dødtræt.

 

Chang, Eng og Y-kromosomet

Tvillinger, Uncategorized Ingen kommentarer

Til minde om de nok mest berømte siamesiske tvillinger, Chang og Eng, vil der blive oprettet en fund, hvis midler skal gå til fattige thailandske tvillingefamilier, der vil have svært ved at klare til dagen og vejen med et sæt tvillinger.Chang og Eng Bunker, et efternavn de tog efter en god ven, de fik, da de blev amerikanske statsborgere og slog sig ned i Boston.
Fonden bliver grundlagt ved denne tvillingekongres og initiativtageren er doctor Robert Short, som har lavet en særlig efterforskning af det berømte par. Blandt andet på baggrund af den oprindelige obduktionsrapport, der rent faktisk findes endnu, konkluderer han, at Eng, der døde som nummer to af tvillingerne, ikke døde af det chok, som han fik da han opdagede, at hans bror lå død ved siden af ham, men formentlig af dybe ventrikel tromboser, som opstod, da hans brors døde legeme begyndte at udskille stoffer, som alligevel gik over i broderen. Kort sagt, at han døde af en blodprop, der opstod på grund af stoffer, hans bror udskilte. Chang og Engs sammenvoksning var ikke en af de mere vanskelige – de var vokset sammen i et stykke hud midt på brystet og delte kun nogle få blodkar og en del af leveren.
Tvillingerne kunne nemt i dag være blevet skilt ad, men dengang havde man ikke metoderne.
Og de ønskede det i øvrigt ikke selv – det gjorde kun konerne og børnene.

I dag har de to siamesiske tvillinger mellem 1000 og 1500 levende efterfølgere, hvoraf nogle mødes årligt til et træf i USA.
Robert Short kunne ikke lade være med at lege med tanken om at bruge efterfølgerne til noget konstruktivt:
– Det ville være spændende, hvis vi kunne få lov til at tage nogle prøver på de mandlige efterfølgere – for så ville vi kunne undersøge påstanden om, at Ykromosomet muterer over tid.

 

« Ældre indlæg