LinkedIn brugt til at samle illustrationer til fagbog

Bøger og NewPub, Forfatter, Linked In, Markedsføring, Netværk, Sommerskole Ingen kommentarer
vinbogen 007

Tore Scheel med Vinbogen og med Vivinos kendte mand til højre

Jeg havde aldrig mødt vinmanden og forretningsudvikleren Tore Scheel før i sommer, skønt vi har været forbundet med hinanden på LinkedIn i mere end 8 år. Heller ikke, selv om vi kun bor 150 kilometer fra hinanden i Danmark. Men i juni kontaktede jeg ham for endelig at mødes face to face. Han er nemlig en af dem, der længe har brugt LinkedIn super effektivt, og jeg havde brug for at høre, hvordan han også har brugt platformen som forfatter og foredragsholder, fordi jeg til august skal undervise fagbogsforfattere i at bruge LinkedIn. Mere om dette senere i indlægget.

Tore tog imod i København, hvor han i dag er vinansvarlig hos verdens største vin-app- Vivino, som bruger crowden af vinelskere til at indsamle oplysninger og anmelde vin fra alle verdens hjørner, et fantastisk community med flere end 10 millioner vinelskere, et community, som jeg simpelthen også må skrive om en anden dag.

Læs videre…

 

Lær på 4 timer at få din bog på de sociale medier og sælg flere

Blogs, Bøger og NewPub, Kultur, bøger og musik, Kursus, Linked In, Markedsføring, Sociale medier, Sommerskole Ingen kommentarer

Forfatter online kursus ved Abelone GlahnSelv om det knap er blevet sommer,  og i hvert fald slet ikke føles som forsommerdag i dag, er der nu åbnet for deltagelse på  min fast tilbagevendende “Sommerskole”, som jeg kører for 8. år i træk. I år med helt nye kurser, der retter sig særligt mod de forfattere, der vil arbejde med at synliggøre deres fagbøger.
Det første kursus finder sted i juni, nærmere betegnet tirsdag den 30. juni 13-17.

Du får en  Grundindføring i Sociale medier for forfattere
Kurset gennemgår i grundtræk de mest anvendte platforme, som forfattere, oversættere og illustratorer kan bruge til at synliggøre deres bøger, forfatterskab og passion, og dermed også skabe grobund for bedre salg af bøgerne.
Kurset gennemgår LinkedIn, facebook, twitter, og Instagram med praktiske eksempler, fordele og ulemper.
Kurset giver et indblik i mulighederne og sætter den enkelte i stand til at vælge til og fra, for hvis man kaster sig over alle platformene på én gang, får man aldrig tid til at skrive sine bøger.
Der er ikke tale om et teknisk kursus, men et kursus for dem, som overvejer at synliggøre sig på nettet, og som er i tvivl om, hvilke platforme, det kan betale sig at bruge for den enkelte.
Er man i gang allerede, kan man også lære fif om, hvordan de enkelte platforme kan udnyttes bedre.
Målgruppe: Kurset er på et grundlæggende niveau. Varighed 4 timer
Tilmeld dig her: Pris 985.- medlemmer af DJs Freelancegruppe halv pris

Kurset følges op af to andre:
1) Bogblogger – sådan blir du en god bogblogger:
En forfatter, oversætter eller illustrator kan med fordel føre en logbog på nettet, en weblog/blog for derigennem at skabe en trofast læserskare, der får et særligt indblik i forfatterens tankegang, arbejdsform, inspiration, skrivefase og stemninger.
Det underviser jeg i 4. august 2015

Læs videre…

 

Lær at bruge LinkedIn 3: Lær at bruge billeder i din profil

Kursus, Linked In, Sociale medier, Sommerskole Ingen kommentarer

rediger baggrundsbilledet på din profilTænk dig om, inden du lægger billeder ud på LinkedIn. Du har to oplagte muligheder, som du kan udnytte: Dels dit profilbillede, dels dit coverfoto ,det som hedder background, og som ligger over/bag dit “kartotekskort”. (Dog har ikke alle background muligheden endnu – den er ved at blive rullet ud til alle de 330 millioner brugere der er på verdens plan, så hav tålmodighed).
Valget af de fotografier eller illustrationer, som  du lægger op på din profil, har betydning for, hvor mange og hvor lange besøgene er på din profil. Se i videoen herunder, hvad du skal tænke over, når du lægger billeder på LinkedIn, hvad enten der er tale om et portrætfoto, eller det større, beskrivende billede, som du kan lægge som baggrund.

Her får du i DMJX videoen en beskrivelse af, hvordan du gør:

For DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole,  holder jeg et kursus især for mediefolk “Avanceret LinkedIn for journalister” i februar og april
Har du brug for en-til-en vejledning, bør du læse mere her under Håndholdt LinkedIn
I øvrigt holder jeg mange andre kurser og underviser i LinkedIn. Se oversigten og tilmeld dig her

 

Lær at bruge LinkedIn 1: Introvideo

Kursus, Linked In, Sociale medier, Sommerskole Ingen kommentarer

undervisning i LinkedInDu kom på LinkedIn – og hvad nu ? I samarbejde med DMJX  har jeg lavet syv videoer, der gennemgår LinkedIn og viser nogle gode tip, som du kan bruge, især som medie-arbejder, men de fleste råd kan bruges af alle andre også.
I denne første video (se i link eller nedenfor) forklarer jeg, hvad LinkedIn er, hvad man kan få ud af at bruge LinkedIn. LinkedIn er i dag nemlig meget mere end en “onlinetelefonbog”. Ud over, at du kan  præsentere dig med et meget levende CV, kan du komme i forbindelse med relevante mennesker, kunder, kilder, cases, job. Og du kan blogge og publicere nyheder, information mm. Tre-i-en løsning, jeg havde nær sagt KinderÆg.

I de følgende videoer, som publiceres her over den næste uge, sætter jeg mig bag skærmen og viser følgende:
– Lav ændringer uden at underrette hele dit netværk unødigt
– Lær at bruge billeder på LinkedIn
– Lav et godt summary af dit karriereforløb
– Sådan skriver du en god hovedoverskrift til din profil
– Sådan lægger du link ind til relevante informationer
– Sådan skriver du et blogindlæg på LinkedIn

For DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole,  holdes “Avanceret LinkedIn for journalister” i februar og april
Har du brug for en-til-en vejledning, bør du læse mere her under Håndholdt LinkedIn
I øvrigt holder jeg mange andre kurser og underviser i LinkedIn. Se oversigten og tilmeld dig her

Læs videre…

 

LinkedIn for 20-årige

Det virtuelle håndtryk, Kursus, Linked In, Sommerskole Ingen kommentarer

”2010-2011 Marielyst Summerresort – Waitress at Restaurant xx   🙂 ”

Sådan havde en 20-årig kvinde skrevet i sit resume på LinkedIn, dér hvor hun skulle vise, hvilke jobs hun havde haft i sit korte liv. (Red.anm: Jeg har fjernet navnet på restauranten)
Jeg så hendes profil og den iøjnefaldende smiley, fordi jeg hvert år er censor på Leisure Management uddannelsen på CELF i Nykøbing F, og dér har de unge til eksamen i networking og deres virtuelle håndtryk. Eksaminationen foregår som en jobsamtale, og forud for samtalen læser jeg deres ansøgning til en fiktiv, men relevant stilling igennem, og tjekker dem på nettet for at se, hvordan deres virtuelle håndtryk er.
Jeg forklarede hende, at hun med sin smiley 🙂 gav mig det indtryk, at hun ikke gad den slags job. Det ville for mig som potentiel arbejdsgiver betyde, at jeg ikke ville ansætte hende, fordi jeg ikke ville tro, hun ville lave almindeligt rugbrødsarbejde.
Da jeg talte med hende under eksaminationen, forklarede hun, at hun havde sat smileyen for at indikere, at hun ikke var tilfreds med positionen, men havde større ambitioner i forhold til at være bachelor i Leisure management.
Hun fjernede dog smileyen umiddelbart efter, da hun blev klar over, hvordan såvel lærer som censor tolkede smileyen på en ganske anden måde.

Forskel på ”sproget” på de forskellige platforme
Smileys hører generelt ikke hjemme på LinkedIn, men er dagligt sprog for især den helt unge generation. Når de så endelig begiver sig ind på LinkedIn, kan de risikere at tage vaner fra de andre sociale medier med sig ind.
Et andet eksempel fra en eksamination var, at en ung mand på 24 havde lagt et profilfoto på LinkedIn, hvor han bar en hvid maske Læs videre…

 

Bliv synlig på nettet – kursus for alle 26. juni 2012

facebook, Kursus, Linked In, Markedsføring, Netværk, Sociale medier, Sommerskole 1 kommentar
Findes du ikke på nettet - findes du ikke !
Findes du ikke på nettet, er det som om du ikke eksisterer

Så er der åbent i Sommerskolen
Første kursus er:
Tirsdag den 26. juni: Dit virtuelle håndtryk

Findes du ikke på internettet, eksisterer du ikke!
Allround praktisk kursus for alle der vil styrke den personlige profil på nettet, som fastansat, freelancer eller selvstændig.
Kurset gennemgår de mest effektive redskaber til at skabe et professionelt håndtryk med små midler gennem brug af blogs, businessnetværk og sociale medier.
Gode råd og praktiske anvisninger på de mest nyttige redskaber.
Kurset inkluderer bogen “Dit virtuelle håndtryk” af Abelone Glahn

Tilmelding klik her.

Læs videre…

 

Så er der åbent for sommerskolen – nu også for fastansatte

Bøger og NewPub, Det virtuelle håndtryk, Sommerskole Ingen kommentarer
Fra en af Abelone Glahn første sommerskoler
Fra en af de første sommerskoler

De sidste seks år har jeg hver sommer holdt en række sommerskoler med forskelligt indhold. De har alle været rettet mod selvstændige, der ville forbedre deres forretning.

I år har jeg udvidet sommerskolerne til også at være for dem, der ikke er selvstændige, da emnerne for kurserne ikke nødvendigvis kun kan bruges af selvstændige.

I år har jeg arbejdet meget med bøger og udgivelser, særligt med bøger og internet. Derfor er to af mine kurser rettet til forfattere, der vil markedsføre deres bøger dels ved hjælp af blogs, twitter, og dels ved hjælp af youtube og facebook.

Læs videre…

 

Onlinemarkedsføring for små midler – heldagskursus

Det virtuelle håndtryk, Kursus, Markedsføring, Sommerskole Ingen kommentarer

Velkommen til Den gamle Skole i Maglebrænde, hvor kurset holdes for 5.år i træk

Så er der åbnet for det eneste heldagskursus jeg kører i Sommerskole for selvstændige, nemlig kurset
“Onlinemarkedsføring for små midler – rettet mod selvstændige.”
Det foregår i Maglebrænde Gamle Skole på Falster.
Det er 5. år i træk, jeg kører denne sommerskole.
Læs mere om det fyldige program her

Resten af Sommerskolen finder sted i København og er kun halvdagskurser.

Læs videre…

 

Nu kan du tilmelde dig Sommerskole for Selvstændige

Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kursus, Markedsføring, Netværk, Sociale medier, Sommerskole Ingen kommentarer

Jeg gentager succes’en fra sidste sommer og holder igen Sommerskole for selvstændige i København. Emnerne i år er:

Kom godt fra start :: Skriv din egen fagbog:: Salg-Salg-Salg for den salgssky:: Synlighed på nettet

Sommerskole for selvstændige

Sommerskole for selvstændige 2010

Tirsdage: 28. juni, 5. juli, 2. august og 9. august
Klokken  13.30 – 17.00
Sted: La Oficina, Suomisvej 4, 1927 Frederiksberg C 
Pris 685.- kroner pr gang . Tilmelding sker her

Læs videre…