Pas på telefonens data – vi er ikke alle lige ærlige

Mobil 2 kommentarer

Forleden mistede et nært familiemedlem sin mobiltelefon  i London. Ét er, at hun skulle ud at finde en ny og genskabe alle indstilinger, apps og ikke mindst kontaktinformationer (som ikke lige var backet up for nylig), et andet er, at “nogen”, oven i købet i England,  nu fik fat i hendes telefon. Jeg forestillede mig straks en tårnhøj telefonregning, men det var ikke så meget problemet, sagde familiemedlemmet,  fordi hun havde låst telefonen, så hver gang, den gik på pause, kunne den kun åbnes med et password.  Hendes problem var primært, at hun havde mistet alle data.

Jeg tænkte straks på min egen telefon, som ikke er låst på samme måde. Hvis jeg mistede den, ville tyven med største lethed kunne tilgå min: Der er ikke lås på, med mindre man slukker den helt og starter forfra med pinkoden. Det er stærkt betænkeligt, fordi jeg netop har fået iZettle-funktionen til min iPhone, så jeg kan tage imod kreditkortbetalinger.
Så nu jeg er moden til at sætte password på ved hver eneste opkald, selv om det virker helt urimelig besværligt i det daglige.

Kun halvdelen af ejerne blev kontaktet
Mens jeg går i disse overvejsler, kommere der en pressemeddelelse fra sikkerhedsfirmaet Symantec, som handler om identitetstyveri på smartphones. Interessant læsning:

“En dansk Symantec-undersøgelse fra starten af 2012 viser, at 46 procent af danskerne bruger deres arbejdssmartphone til sensitiv eller fortrolig information, men hele 66 procent har ikke fået nogen retningslinjer fra arbejdsgiveren om brugen af smartphones, og kun 19 procent af arbejdsgiverne har installeret sikkerhedssoftware eller sikkerhedsværktøjer på medarbejdernes smartphones “, skriver Symantec.

Læs videre…

 

Når telefonen falder i toilettet….

Forbruger, Mobil, Sociale medier 16 kommentarer

…skal du
1) fiske den op hurtigst muligt
2) Slukke den ! (strøm og vand er en dårlig kombination)
2a) Kan du ikke slukke den normalt, fordi det er en iPhone, hvis berøringsfunktion er sat ud af drift på grund af uheldet, skal du holde topknappen og menuknappen nede samtidig i 30 sekunder, så slukker telefonen helt.
3) Skille den så meget som muligt ad og tørre elementerne med en klud
4) Samle den og lægge den i en skål med ukogt ris 1-2 døgn. Risene vil suge fugtigheden ud.
5) Bede og håbe på det bedste og tænde den igen.
6) Huske at tjekke, om der sidder riskorn i opladerstikket, før du sætter opladeren til igen!

iphone i toilettet

Dette er et instruktivt billede, men selvfølgelig skal telefonen helt ned under risene, alt skal dækkes.

Sådan!
Løsningen på uheldet står først i dette indlæg, fordi det er vigtigt, at man ved søgning på nettet får hjælpen med det samme (forklaring følger).

Læs videre…