#Lolland-FalsterLovestorm – Her vælter vi os i gode netværk for selvstændige

Frie Agenter, Mikrovirksomheder, Netværk Ingen kommentarer

Arbejdsgruppen bag Mikronet 2005

Vi havde knap boet i Maglebrænde, en lille, aktiv landsby på Nordfalster, i en måned, før telefonen ringede, og en venlig stemme i den anden ende inviterede os på ost og rødvin  på en gård, der lå lidt uden for landsbyen.
Stemmen tilhørte Flemming Arnholm, filminstruktør og filmfotograf, som sammen med sine kone Kirsten og tre (nu voksne) børn havde boet i Maglebrænde i adskillige år, også tilflyttet fra København som vi. Naturligvis tog vi imod invitationen, og dette blev starten på et langt venskab, der holdt, indtil først Kirsten og siden Flemming døde alt for tidligt.

Kæmpekontor i det ene tidligere klasselokale i Maglebrænde Gamle Skole - med egen brændeovn.

Kæmpekontor i det ene tidligere klasselokale i Maglebrænde Gamle Skole – med egen brændeovn.

Læs videre…

 

Hvorfor snuppes de lavthængende frugter stadig ikke ?

Frie Agenter, Skarpe skud Ingen kommentarer

AbeloneGlahn-webI dag er det præcis ti år siden, der blev holdt en konference på Christiansborg om vækst igennem mikrovirksomheder og freelancere. Initiativtagerne var Dansk Journalistforbund, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd, Dansk Magisterforening og Forbundet Kommunikation og Sprog, der gerne ville vise både det beskæftigelsesmæssige og det udviklingsmæssige potentiale i denne alternativt tænkende arbejdsstyrke, som vælger at gribe deres arbejdssituation lidt anderledes an end flertallet.

Forbundene holdt derfor en konference målrettet politikere, beslutningstagere, embedsmænd, forskere og rådgivere, der havde brug for et nærmere kendskab til denne type selvstændige og jobskabende lønmodtagere.
Fyldt Fællessal på ChristiansborgEn anden form for vækst

Vi prøvede at forklare med levende eksempler, at der ligger et uudnyttet potentiale i at tænke vækst i andre parametre end antal ansatte, kvadratmeter lager og eksportmarkeder. Man kan også tænke vækst på andre måder, hvilket de soloselvstændige repræsenterer. Vækst i partnerskaber, vækst i netværk, vækst i livskvalitet, vækst i de afledte jobs, der skabes, fordi mikrovirksomheder er katalysatorer for vækst. Og vi er også med til – særligt i landdistrikterne – at tiltrække og fastholde vidensvirksomheder, at holde liv i landdistrikter og udkanter. Det vidensintensive serviceområde, hvor mange frie agenter opererer, er den største bidragsyder til nye job og virksomheder, samtidig med at den vidensintensive servicesektor er den største aftager af “kloge hoveder” og den største innovatør.

Læs videre…

 

Fem gode e-bøger til selvstændige

50+, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kultur, bøger og musik, Markedsføring Ingen kommentarer

Endelig – nu kan alle mine fem bøger til selvstændige fås som e-bøger!
Også til dem, der foreløbig er på vej! Måske er året 2015 dét år, hvor du selv tager springet!

Så er det i 2015, du går selv!

Så er det i 2015, du går selv!

Det gælder “biblen” for selvstændige, “Frie Agenter – sådan arbejder du som freelancer”,  ligesom det gælder klassikeren inden for networking “Dit professionelle netværk- sådan tænder du kontakterne”, der er så sejlivet og grundlæggende, at jeg i november var ude at holde foredrag om dens eviggyldige indhold, selv om bogen har nogle år på bagen.

Det gælder “Mikrovirksomheder med vokseværk”, som jeg har skrevet sammen med Margrete Bak, min nærmeste og bedste konkollega, og som handler om at vokse med en solovirksomhed uden nødvendigvis at ansætte en hel masse mennesker.

Læs videre…

 

Før, og mens du er på messe med dit produkt

Frie Agenter, Markedsføring 1 kommentar

mona og abeloneFor et par uger siden deltog jeg på en messe i Fredericia, en livsstilsmesse for mennesker over 50, hvilket jeg jo er.
Jeg deltog for at bistå min aktive veninde Mona Hvid, der lancerede “Nu skal der leves”, et onlineforløb både til personer, der gerne vil skabe sig en berigende 3. alder, og til virksomheder, der gerne vil sikre, at deres medarbejdernes sidste år på arbejdsmarkedet er givende både for medarbejder, kolleger og virksomheden.

Desuden deltog jeg for at gøre opmærksom på min egen bog “50+ og nystartet”, der i bogform med værktøj giver opskriften på at starte egen virksomhed i en moden alder.

Mona stod på messen i tre dage, mens jeg kun var der en lørdag. Alligevel var der adskillige læringspunktr ved at deltage, og vi opsummerer dem her – in case, at du selv skal på messe med dit måske meget uhåndgribelige produkt, som er svært at forklare på en stand.

Læs videre…

 

Nu kan du tilmelde dig Sommerskole for Selvstændige

Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kursus, Markedsføring, Netværk, Sociale medier, Sommerskole Ingen kommentarer

Jeg gentager succes’en fra sidste sommer og holder igen Sommerskole for selvstændige i København. Emnerne i år er:

Kom godt fra start :: Skriv din egen fagbog:: Salg-Salg-Salg for den salgssky:: Synlighed på nettet

Sommerskole for selvstændige

Sommerskole for selvstændige 2010

Tirsdage: 28. juni, 5. juli, 2. august og 9. august
Klokken  13.30 – 17.00
Sted: La Oficina, Suomisvej 4, 1927 Frederiksberg C 
Pris 685.- kroner pr gang . Tilmelding sker her

Læs videre…

 

Fra 2 til 10 til sig selv igen – Trine-Marias vinkel

Frie Agenter, Netværk Ingen kommentarer

“Du udvikler ikke dig selv nok, hvis du ikke er i dialog med andre virksomheder. Det er igennem samarbejdet, du skærper din egen profil”.

Det vakte både overraskelse, forundring og beundring, da en af de førende webpersonligheder i Danmark, Trine-Maria Kristensen  for nylig valgte at holde op på Social Square  og starte for sig selv.

Vejen fra starten for fem år siden  sammen med partneren Thomas Madsen -Mygdal over først en, så to og til slut ti ansatte, til igen at være sig selv  har Trine-Maria Kristensen lovet at komme og fortælle om på træffet for selvstændige, der holdes lørdag den 25. september 2010.
“De 5 år i Socialsquare har lært mig meget om at bygge forretning. Både at det er sjovt og lærerigt, men også at det kan være hårdt både at skulle være fagligt på tæerne – og at skulle opbygge en ny arbejdsplads på et nyt felt.”, skrev hun selv umiddelbart efter offentliggørelsen på sin blog, der øjeblikkeligt fik 17 kommentarer, lykønskninger og bemærkninger.

At hun er en efterspurgt dame, fortæller hun nu i Erhvervsbladet:
“Jeg har også været så priviligeret, at jeg meget hurtigt efter at mit karriereskift blev offentliggjort, er blevet kontaktet af flere virksomheder, der arbejder inden for felter, som spiller sammen med det, jeg laver. Så jeg er allerede i gang med at samarbejde med andre virksomheder om at skabe vækst.”

Læs videre…

 

Træf for alle selvstændige 25. september

Frie Agenter, Netværk Ingen kommentarer

Workshops::Foredrag::Netværk::Konkolleger

Flere hundrede selvstændige ventes at mødes (igen) til træf lørdag den 25. september, når netværket Mikronet fejrer fem års jubilæum med et heldagsarrangement åbent for alle, der driver egen virksomhed med under ti ansatte – det, der officielt betegnes som ”mikrovirksomheder”.

Træffet finder sted i Nykøbing Falster, hvor det første historiske tværgående træf for selvstændige fra alle brancher også blev holdt i 2005, men det er åbent for alle selvstændige fra hele landet.

Pris: 300 kroner inkl kursus, morgenmad, frokost, eftermiddagskage og reception  og  TILMELDING til træffet 2010 sker her

Læs videre…

 

Husk at nette dit dit onlineudtryk i sommer

Blogs, Det virtuelle håndtryk, facebook, Frie Agenter, Linked In, Markedsføring, Netværk, Sociale medier 1 kommentar

Som man kunne læse bl.a. i Dagbladet Børsen i dag, holder jeg igen sommerskole for selvstændige, der vil lære noget om at bruge onlinemedier professionelt til at markedsføre og skabe  dialog med kunderne.
Det er fjerde år i træk,  jeg holder disse sommerskoler, i år i samarbejde med First Link Kommunikation.

Du behøver ikke bruger mange timer for at få "nettet" din virtuelle profil

Du behøver ikke bruger mange timer for at få "nettet" din virtuelle profil

Jeg forventer ikke, at deltagerne bagefter går ud og opretter blogs, som de skriver på hver dag, eller laver fanpages på facebook for hvert af deres produkter eller tilmelder sig det hav af businessnetværk, der findes online. Det er ikke hensigten. Jeg forventer, at deltagerne bagefter er klar over, hvilke muligheder der er, hvilke de skal vælge og nok især også hvilke de skal fravælge, ud fra hvor megen tid de selv har lyst til at investere i aktivitet på nettet.

Læs videre…

 

40% af din tid går med uplanlagt arbejde

Frie Agenter, Hverdag Ingen kommentarer

Vidste du dét? At du bruger 40 procent af din arbejdstid på at tage dig af noget, du ikke havde planlagt?
Ikke med noget, der er uvigtigt, ej heller spildtid på nettet, nej, de 40 procent er alt sammen noget, der er vigtigt for dit arbejde  –  du havde blot ikke taget højde for det i din planlægning af dagen.

Trine Koldings forslag til, hvordan man begynder at registrere sit tidsforbrug

Hvad kunne det for eksempel være? For mit ved-kommende er det ofte, at en kunde ringer og skal bruge et tilbud her og nu. Andres deadlines er tit noget, der tvinger mig til at rydde plads i min egen kalender.
Det kan også være, at en journalist ringer og vil interviewe mig til en avis. Det er heller ikkenoget, jeg siger nej til, ergo må jeg rydde tid til det.
Det kan være, at telefonselskabet eller internetudbyderen driller, og internetforbindelsen svigter – dét er noget, man skal tage sig af her og nu.

Læs videre…

 

Sommerskole: 4 halvdagskurser for selvstændige i København

50+, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Markedsføring, Netværk Ingen kommentarer

Sammen med kontorcafeen La Oficina på Frederiksberg har jeg den glæde at åbne
Sommerskolen for selvstændige

Fire tirsdage i den periode, som er stille for mange selvstændige konsulenter og vidensarbejdere, nemlig juni-august, har vi arrangeret målrettede kurser af meget høj kvalitet for den, der vil gå efteråret velforberedt i møde.    

 Det bliver fire eftermiddage med mulighed for personlig feedback på den enkelte kursist som case.
Emnerne er: 

– Vækst –  sådan vokser du med virksomheden – tirsdag den 29. juni
– Tidsstyring –  sådan undgår du de klassiske faldgruber for selvstændige – tirsdag den 6. juli
– Onlinetilstedeværelse – sådan bruger den selvstændige blogs og sociale medier – tirsdag den 27. juli
– Arbejdsrum – sådan indretter den selvstændige sit fysiske og psykiske rum – tirsdag den 10. august
Oplægsholderne er Karen Lumholt, Trine Kolding, Pia Jønsson og mig selv, sagde hunden.   

Læs videre…

 

« Ældre indlæg