Forfattere strømmer til Canada i efteråret

Bøger og NewPub, Forbruger, Hverdag, Kultur, bøger og musik Ingen kommentarer
JoAnn Roberts passer velkomstdisken i Torontos harbourfront center hvor den internationale forfatterfestival finder sted.

JoAnn Roberts passer velkomsten i Torontos Harbourfront Center og kan lige akkurat skimtes ved disken.

I disse dage har receptionisten JoAnn Roberts på Harbourfront Center i Toronto megatravlt: Der er International forfatterfestival med et hav af besøgende, både forfattere og folk, der ønsker at møde forfatterne.
De sidste 19 år har hun troligt vist forfattere til rette, taget imod dem og håndteret deres praktiske udfordringer, når de som gæster ved den meget velbesøgte IFOA, International Festival of Authors, møder op og skal finde de sale og udendørs telte, hvor de skal læse op for hundredvis af tilhørere. Men hun er ikke ked af det , tværtimod: Når JoAnn Roberts får programmet for årets forfatterfestival i hånden, ved hun, hvad hun skal læse i løbet af den lange mørke vinter. De fire siders program udgør simpelthen årets bedste anbefalinger.

Canada er et mekka for bogelskere, og oktober-november er højsæson for festivaler, hvor forfattere fra hele verden mødes, læser op af deres seneste udgivelser, og selv tanker op ved at udveksle erfaringer med andre skrivende.
De fire største festivaler finder sted som perler på en snor i Calgary, Vancouver, Toronto og Ottawa. Forfatterne kommer fra nær og fjern. I år er Danmark repræsenteret af Sara Blædel, hvis bog “De glemte piger” netop er udkommet på engelsk, og af Ulrikka S. Gernes, der bl.a. læser op af “Flosset opus for strygere og blæsere”.

Læs videre…

 

Dokumentér, når du bliver chikaneret digitalt

Cyberchikane, Digital chikane, Forbruger, Sociale medier Ingen kommentarer

Det vigtigste, du skal foretage dig, når du bliver chikaneret digitalt, er at fastholde beviserne herpå.
Det betyder, at du ikke skal slette SMSssen, selv om den måske er ubehagelig. Det betyder, at du skal tage et screenshot af facebook, hvor udsagnet, der hænger dig ud, forekommer, før afsenderen sletter det. Det betyder, at du skal tage et billede af den hadeside, der er lavet, før den bliver slettet. Og et billede af den blog eller blogindlæg, der er skrevet, før forfatteren sletter det. Og gemme SnapChatbeskedden, hvis du kan nå det…

Hvis du ikke fastholder beviset, har du ikke noget at vise frem, når det sker for 30. gang, og du til slut bukker under for det personlige pres, der bliver lagt på dig, og må sygemeldes.

Mange mennesker forsøger at skjule ubehageligheder, slette dem, glemme dem. Det er simpelthen for ubehageligt at gemme voldsomme eller intimiderende SMSser eller billeder, og den forurettede vælger at slette beskeden. På samme måde kan man slette en tråd, der kommer som kommentarer til et indlæg, man selv har lavet på facebook, og dermed slette chikanen.
Men det er ikke tilrådeligt at gøre det, før du har dokumenteret chikanen.

Læs videre…

 

Gmail sorterer dine emails frem over

Forbruger Ingen kommentarer

Har du en ikke en g-mail, er dette indlæg uinteressant for dig.

Har du imidlertid en g-mail, vil du måske allerede nu have fået en overraskelse, for Google er begyndt at sortere dine mails for dig i forskellige kategorier/faneblade.
Forleden fik jeg en glimrende forklaring og en advarsel om dette fra en, jeg abonnerer på nyheder fra, og jeg gengiver her hans indlæg på dansk, Jonathan Fields:

Gmail vælger for dig, hvor dine mails skal hen - fordele og ulemper. Man kunne kalde det "censur", hvis man var (cen)sur

Gmail vælger for dig, hvor dine mails skal hen – fordele og ulemper. Man kunne kalde det “censur”, hvis man var (cen)sur…..

“Gmail indfaser nu et nyt indbakkesystem med faneblade. Fem separate muligheder, primære, sociale, promotions, opdateringer og fora.
Problemet er, at DE, og ikke DU, vælger, hvilke e-mails, der går ind som i disse indbakker med mindre du fortæller dem noget andet.
Hvad betyder det?
En masse e-mails, som du har bedt om at modtage, vil ryge ind under fanebladet Promotions, selvom det godt indhold, som du har specifikt har bedt om at få.
Temmelig mange e-mails fra bloggere og andre hjemmesider og mennesker, du abonnerer på, ryger ind her automatisk, med dét til følge, at du sandsynligvis aldrig vil se dem. Og du ender med at mangle tonsvis af ting, du ellers har ønsket at se.
Den gode nyhed er, at  der er en hurtigt og forholdsvis let løsning på dette:
1 – Klik på promotions-indbakken.
2 – Træk alle e-mails fra folk, du rent faktisk ønsker at høre fra (forhåbentlig omfatter det også mig) og slip dem på den fane, der siger Primære. Og, når systemet spørger, om fremtidige e-mails fra denne afsender skal gå til din primære indbakke, skal du blot klikke ja.
I de næste par uger, hvor disse faneblade er i indfasningssperioden, bør du tjekke promotionsindbakken jævnligt for at sikre, at intet andet, du virkelig ønsker, bliver fanget i det.”
Og så det bedste:
Jonathan Fields skriver til sidst:

Læs videre…

 

Sådan forlænger du din ringetone-tid

Forbruger Ingen kommentarer

hvor pokker er telefonen nu henneJeg er næppe den eneste, der er stangirriteret over, at iPhone og andre mobiltelefoner pr default er fabriksindstillet til at ringe alt for kort tid og går på telefonsvarer, før man får fumlet den frem og åbnet den. Det er nu lykkedes at ændre min ringetone efter at have levet i to år med en, der løb ud efter kun 4 ring.
En god kollega, Erik Staffeldt, fandt dette gode link med skridt for skridt vejledning. Det er fra 2009, men tro mig, det virker stadig !

Kilde: www.iphoneguide.dk, som jeg hermed anbefaler. helt banalt råd, men som sagt, jeg er næppe den eneste, der ikke lige har haft ork til at finde ud af svaret – før nu.

Så, nu kan jeg roligt tage hul på 2013.

Læs videre…

 

Når telefonen falder i toilettet….

Forbruger, Mobil, Sociale medier 16 kommentarer

…skal du
1) fiske den op hurtigst muligt
2) Slukke den ! (strøm og vand er en dårlig kombination)
2a) Kan du ikke slukke den normalt, fordi det er en iPhone, hvis berøringsfunktion er sat ud af drift på grund af uheldet, skal du holde topknappen og menuknappen nede samtidig i 30 sekunder, så slukker telefonen helt.
3) Skille den så meget som muligt ad og tørre elementerne med en klud
4) Samle den og lægge den i en skål med ukogt ris 1-2 døgn. Risene vil suge fugtigheden ud.
5) Bede og håbe på det bedste og tænde den igen.
6) Huske at tjekke, om der sidder riskorn i opladerstikket, før du sætter opladeren til igen!

iphone i toilettet

Dette er et instruktivt billede, men selvfølgelig skal telefonen helt ned under risene, alt skal dækkes.

Sådan!
Løsningen på uheldet står først i dette indlæg, fordi det er vigtigt, at man ved søgning på nettet får hjælpen med det samme (forklaring følger).

Læs videre…

 

At “gå på arbejde” har fået ny betydning

Forbruger 4 kommentarer

Først troede jeg, det var en joke, men det er det ikke!
Hvis du går på arbejde med en hastighed af  1,6 km i timen forbrænder du 100-130 kalorier, svarende til 40 pund, cirka 19 kilo på et år.

Du skal med andre ord ikke gå TIL arbejdet, du skal gå PÅ arbejdet:

Simpelthen installere et løbebånd under dit arbejdsbord.
Det gør Anders Saugstrup (som har programmeret denne blog for mig), og som arbejder mange timer ved sit skrivebord. Se hans video, og se også alle de andre ting, han har omkring sin computer.
Han har skrevet en hel vejledning og tips til Læs videre…

 

20 % af 5-9 årige har mobiltelefon

Forbruger 1 kommentar

To tredjedele af de 2-5 årige, og næsten alle 5-9 årige bruger normalt computere. Blandt de to-årige er der 43%, der på et eller andet tidspunkt har brugt computeren. Spil er de mest almindelige aktivitet på computeren for børn i alderen 2 til 9 år. Men det er TV, der er den alt dominerende platform for de helt små.

Det viser den første, svenske undersøgelse, hvor forskerne har undersøgt 2000 børn mellem 0 og 9 år i februar og maj måned i år  og kigget nærmere på de helt smås forbrug af medier og platforme.
“Småungar & Medier – Fakta om små barns användning och upplevelser av medier” er titlen på undersøgelsen.

Debuten for at bruge en computer sker gennemsnitligt som fireårig. En overvældende  majoritet af alle børn har adgang til tv, dvd, computere og internet i hjemmet – 97 % har tv, og 84 % internet. Spillekonsoller er noget mere usædvanligt, dog har 63 % en spillekonsol i hjemmet. De alleryngste har sjældent deres egen medieteknik, men alligevel har 13 % af de 2-5 årige deres eget tv, sammenlignet med 19 % af 5–9-årige. Blandt de 5–9-årige har 20 % deres egen mobiltelefon, fortæller undersøgelsen.

Læs videre…

 

At rejse er at blogge….

Blogs, Forbruger, Netværk Ingen kommentarer

Welcome at Helsinki airport

Blogmediet er som skabt for dem, der vil føre rejsedagbog. At rejseblogge er en hel disciplin for sig, og så vidt jeg har forstået, er der en hel hær af rejsebloggere, tæt på 4000 mennesker, der har slået sig sammen i et netværk for rejsebloggere, ved navn TBEX, som står for – Travel Blog Exchange.
Netværket holder sin næste konference i København i begyndelsen af november, 4.-6. november.
Jeg har intet med det at gøre, men faldt over deres program forleden, og bare de links, som programmet indholder, viser virkelig guf – sådan kan du bruge din blog, når du rejser.

Her er talerlisten.
Bemærk at også Danmark er repræsenteret med Timothy Anderson, der på MydenmarkTV.com videoblogger, lige for tiden om Kulturnatten, om streetdining og om ordbogen.dk:

Læs videre…

 

Nyheder på SMS

Forbruger, Netværk 1 kommentar
JPs tilbud om breaking news på mobil via SMS

JPs tilbud om breaking news på mobil via SMS

For nogle læsere af denne blog vil det være virkelig old news, men for andre kan det være nyttigt at vide, at man kan få breaking news på SMS , så man får de allermest spændende nyheder at vide, i princippet før de kommer på tryk eller på web. (Det er imidlertid ikke altid sådan det forholder sig ( med hurtigheden, mener jeg), men det er en anden historie.)
Når jeg finder det nyttigt at nævne disse SMStjenester, er det selvfølgelig fordi jeg er en gammel nyhedsjunkie, og fordi jeg ikke endnu har comitted mig fuldstændig til twitter.

 Som journalist vil jeg gerne føle mig opdateret uden nødvendigvis at skulle tjekke en konto, og jeg synes samtidig , det er sjovt at se, hvilken udbyder der er hurtigst med de landsdækkende historier. Det er sjældent solohistorier, der kommer på SMS, men historier af mere mord-brand-katastrofe-karakter, som oversvømmelser, jordskælv (også i Danmark), præsidentvalg og skyderier på Nørrebro. Senest var jeg overordentlig interesseret i at finde ud af, hvilken by, det nye sygehus i Region Sjælland kom til at ligge i, men var forhindret i at følge med via at tjekke internettet.
her kom beskeden så trillende ind på SMS, som jeg kunne kaste et hurtigt blik på i en pause under det foredrag jeg holdt.

Læs videre…

 

Tog du mad med til Norge i vinterferien?

Forbruger 1 kommentar

Vinterferien slutter i dag for de fleste, der har skolesøgende børn. Mange har trods det hjemlige snevejr været nordpå for at stå på ski i Norge. (Der er selvfølgelig også flere skilifter og tossebakker end herhjemme).

Hvor mange af jer tog så egentlig maden med hjemmefra op til hytten på fjeldet?

skimadSikkert størsteparten, for det er jó hulens dyrt at købe mad i Norge, set med danske øjne. Da vi selv sidst var på ferie i Beitostølen for nogle år siden, havde vi da også bilen læsset med dansk mad og ikke mindst grøntsager, fordi det gjorde rigtig ondt at betale 25 kroner for en agurk i “Spar”-supermarkedet.
Rugbrød, leverpostej, æbler, som på billedet, men netop også agurk, tomat, salat og så et par flasker vin …

Læs videre…

 

« Ældre indlæg