Bedre sent end aldrig – gå selv! Lad mig guide dig!

50+ Ingen kommentarer
Så er det i 2015, du går selv!

Så er det i 2015, du går selv!

Først var der 70 tilmeldt og 70 på venteliste. Så blev der oprettet et nyt kursus for de 70 på venteliste. Så blev der holdt et tredje, hvor der var 30 tilmeldte. Og til slut var der et tilsvarende antal tilmeldt fortsættelseskurset nogle uger efter!
Jeg troede ikke mine egne øjne, men den var godt nok: To afdelinger i HK (hovedstanden og Stat) har her i foråret tiltrukket 200 deltagere til to forskellige kurser, hvor jeg giver praktiske råd og vejledning i at starte egen virksomhed.
Og det har været virkelig sjovt at høre, hvad de forskellige deltagere ville starte, og deres bevæggrunde for at ville gå selv i en moden alder. Mest af alt har det været, fordi deltagerne gerne ville realisere en drøm, fordi de var trætte af chefer, og fordi de ville bestemme selv.
Det var også mine egne bevæggrunde, da jeg gik selvstændig i 1999. Måske allermest det med at bestemme selv.

Bogen til den, der vil begynde for sig selv i en moden alder

Bogen til den, der vil begynde for sig selv i en moden alder

Læs videre…

 

Fem gode e-bøger til selvstændige

50+, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kultur, bøger og musik, Markedsføring Ingen kommentarer

Endelig – nu kan alle mine fem bøger til selvstændige fås som e-bøger!
Også til dem, der foreløbig er på vej! Måske er året 2015 dét år, hvor du selv tager springet!

Så er det i 2015, du går selv!

Så er det i 2015, du går selv!

Det gælder “biblen” for selvstændige, “Frie Agenter – sådan arbejder du som freelancer”,  ligesom det gælder klassikeren inden for networking “Dit professionelle netværk- sådan tænder du kontakterne”, der er så sejlivet og grundlæggende, at jeg i november var ude at holde foredrag om dens eviggyldige indhold, selv om bogen har nogle år på bagen.

Det gælder “Mikrovirksomheder med vokseværk”, som jeg har skrevet sammen med Margrete Bak, min nærmeste og bedste konkollega, og som handler om at vokse med en solovirksomhed uden nødvendigvis at ansætte en hel masse mennesker.

Læs videre…

 

“Fyrede seniorer bliver direktører” – således:

50+ Ingen kommentarer

“Fyrede seniorer bliver direktører” lyder overskriften på en af artiklerne i ugens “Søndagsavisen”, der uddyber “Lønmodtagere over 60 år bruger afskedigelse eller pension som springbræt til en selvstændig karriere”.

Udsagnet bygger på en undersøgelse fra Ældre Sagen, der har kigget nærmere på 8000 seniorer og deres arbejdsliv. Ifølge Ældre Sagen er der ca 60.000, som driver egen virksomhed og er over 60 år, og tallet er i stigende:
Fra 2004 til 2012 er der sket en stor stigning i antallet af lønmodtagere eller pensionister, der starter selvstændig virksomhed  – for de 60-64 årige er der en stigning på 33 procent af selvstændige i aldersgruppen, og for de 65-69 årige er der en stigning på 67 %.

50 plus og nystartet er på tilbud til en halvtredser

Bogen “50 plus og nystartet” er på tilbud til en halvtredser

Læs videre…

 

Sommerskole: 4 halvdagskurser for selvstændige i København

50+, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Markedsføring, Netværk Ingen kommentarer

Sammen med kontorcafeen La Oficina på Frederiksberg har jeg den glæde at åbne
Sommerskolen for selvstændige

Fire tirsdage i den periode, som er stille for mange selvstændige konsulenter og vidensarbejdere, nemlig juni-august, har vi arrangeret målrettede kurser af meget høj kvalitet for den, der vil gå efteråret velforberedt i møde.    

 Det bliver fire eftermiddage med mulighed for personlig feedback på den enkelte kursist som case.
Emnerne er: 

– Vækst –  sådan vokser du med virksomheden – tirsdag den 29. juni
– Tidsstyring –  sådan undgår du de klassiske faldgruber for selvstændige – tirsdag den 6. juli
– Onlinetilstedeværelse – sådan bruger den selvstændige blogs og sociale medier – tirsdag den 27. juli
– Arbejdsrum – sådan indretter den selvstændige sit fysiske og psykiske rum – tirsdag den 10. august
Oplægsholderne er Karen Lumholt, Trine Kolding, Pia Jønsson og mig selv, sagde hunden.   

Læs videre…

 

Genoptagelse af gamle kontakter

50+, facebook Ingen kommentarer

dsc02389

Nancy Kalish er en amerikansk forfatter, der blandt andet har skrevet Lost & Found Lovers: Facts and Fantasies of Rekindled Romance, og andre bøger, der handler om at genfinde sine gamle kærester på nettet og hvilke farer det rummer.  Hun citeres i det seneste nummer af femina i en artikel om at klikke sig tilbage i tiden til sine gamle flammer via bl.a. facebook.

– Lad være, siger hun, hvis du er lykkelig gift eller i et fast forhold. For de erindringer, man har om sine første forelskelser, og som bliver vækket til live, er så stærke at de kan rummer så mange følelser, der kan være langt stærkere end man regner med.

På facebook sætter vi gang i noget tilsyneladende uskyldigt, som vi slet ikke kan kontrollere. Mange af de klienter, Læs videre…

 

100 praktiske råd om skrivning af din bog

50+, Blogs, Det virtuelle håndtryk, Frie Agenter, Kultur, bøger og musik, Tvillinger Ingen kommentarer
freelancegruppens logo for aktiviteterne på Bogmessen i år er lavet af Karina Bjerregaard

freelancegruppens logo for aktiviteterne på Bogmessen i år er lavet af Karina Bjerregaard

Mindst 100 praktiske råd kan du få om
-at skrive din egen bog
-at få den udgivet
-at bruge ghostwriter
-at inddrage egne erfaringer uden at gøre dem for private
-at illustrere sin bog
-at overkomme din egen skriveangst
-at udfolde din skriveglæde
-at arbejde med en interviewbog
JA, der er nærmest ikke dét praktiske emne inden for bogskrivning, der ikke berøres på Dansk Journalistforbunds Freelancegruppes stand  på 1. sal i Forum.

Jeg selv “optræder” tre gange:
Fredag fortæller jeg om blogging og brug af blogs, særligt på Børsen Mikro, som markedsføringsmetode:

Læs videre…

 

Blond, (ikke helt)blåøjet og bag slør i fem år

50+, Frie Agenter 1 kommentar

“Den muslimske kultur, som jeg så den praktiseret i Mellemøsten, er meget forskellig fra min kultur. Hvor forskellig gik mere og mere op for mig. Min verden og deres. Min danskhed og deres, til stede som et indiskutabelt udgangspunkt for adfærd.
Når jeg oplevede adfærd, jeg ikke forstod, og som til tider var mig imod, kunne jeg i reglen finde forklaringen og dermed forståelsen. Denne forståelse er alfa og omega for et frugtbart samvær;
Jeg ville ønske, jeg havde haft den forståelse, da jeg ankom: så ville jeg have haft et bedre udgangspunkt for mit ophold.
Jeg ville også ønske, at jeg havde haft forståelsen, da jeg boede hjemme i Danmark. Så kunne jeg måske have forstået vors medborgere af anden etnisk herkomst bedre og gjort mere for integrationen på det personlige plan”

Benedicte Lange med sin bog Livet bag sløret

Benedicte Lange med sin bog "Livet bag sløret"

Ordene kommer fra Benedicte Langes nye bog “Livet bag sløret”, som jeg netop har læst. En bog  som er klog på overraskende og provokerende oplevelser fra en udstationering i Mellemøsten i fem år. Benedicte rejste rundt i Mellemøsten  som leder af en medicinalvirksomheds aktiviteter og tog samtidig en MBA som den eneste udlænding på holdet , hvor hun mødte både en anden undervisningskultur og en anden omgang mellem de studerende end den, der hersker i det danske uddannelsessystem.

Læs videre…

 

Startede selv med smykker efter fyring

50+, Frie Agenter 1 kommentar

At starte egen virksomhed på baggrund af en fyring eller en frivillig aftrædelse kan være den optimale springbræt. Det var det for blandt andre Hanne Søgaard, der for nogle år siden fik en uventet stor respons på, at hun selv havde designet og fået indfattet en ædelsten i Indien.
delightdesign

Reaktionerne på hendes smykke var så mange, at hun fandt ud af, at hun skulle producere og designe smykker. Da hun nogen lunde samtidig fik mulighed for at få en aftrædeordning fra sit job, var der ikke langt til at tage springet. I dag driver hun Delightdesign.dk .

Jeg kender ikke Hanne Søgaard, men synes hendes historie er et glimrende eksempel på, at der er mange muligheder lige for næsen af os.

Læs videre…

 

Ny udsendelsesrække på DR om 55+

50+, Frie Agenter Ingen kommentarer

I en ny TVserie med titlen “Vi bliver ved!” beretter mennesker om udfordringer i arbejdslivet efter de 55+.
Udsendelsesrækken begynder på DRTV søndag den 26. april 09 og fortsætter fire uger.

DR skriver selv om baggrunden:

Får du en fyreseddel som 50- eller 55-årig, har du ikke en chance. Så er der ingen på arbejdsmarkedet, der vil have dig, for chefer vil have ungt kød og friske kræfter. Sådan siger myten i hvert fald.
Men fakta er, at de helt store krigsgenerationer i disse år takker af fra jobmarkedet, og i stedet bliver de erstattet med nogle af de mindste årgange nogen sinde. For eksempel den årgang, der er allerfærrest af; nemlig årgang 1983.
 Trods finanskriser og konkurser vil der også i de kommende år være behov for de fleste, der vil arbejde.

Læs videre…

 

Opsamling:Lyt og se om 50+ selvstændige

50+, Frie Agenter Ingen kommentarer

I påsken og i dagene derefter har jeg fået mange mails fra mennesker, som enten har set eller hørt mig fortælle om 50+ og selvstændige.
Den oplysning, der har overrasket mig mest, var, at en hel del har reageret på at høre Vita radioudsendelsen i dens genudsendelse klokken 5.30 om morgenen !
Vita bliver også hørt som podcast i udlandet, har jeg erfaret. Ikke at det kommer som en overrraskelse – men blot om en bekræftelse på, at podcast også benyttes af folk, der ikke er vokset op med en iPod “indopereret”.

Nå, men da flere har givet udtryk for, at det har været rart at se og høre, og ikke kun læse om 50plusserne, vil jeg her komme med en (foreløbig) oversigt over, hvor bogen har været omtalt og hvor man kan finde uddybende kommentarer på lyd og billede. Skulle der komme flere, vil det blive lagt ind i dette indlæg.

*Radioprogrammet Vita har bragt 25 minutters samtale mellem værten Mette Starch og mig om bogen. vi taler en del om hvad det kræver for at starte, og hvor det kan være nyttigt at se sine kompetencer med nye øjne.
 *Aftenshowet på DR1 har bragt interview med sammen med Michael Goldschmidt og Dorrit West, to af bogens deltagere samt med mig, der bagefter forklarer noget grundlæggende om 50+ere
*DR2 har haft mig som gæst i Deadline, hvor Lene Johansen  talte med mig om bevæggrundene for at mange starter egen virksomhed.

Læs videre…

 

« Ældre indlæg